اتومبيل هاي تاريخي صاحب پلاک مي شوند

مدير کل دفتر حفاظت از اموال منقول سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري در گفت و گو با ميراث آريا( chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: بر اساس آيين نامه ياد شده اتومبيل ها به سه دسته طبقه بندي شده اند.

جليل گلشن با اشاره به اين که دررده نخست اين طبقه بندي اتومبيل ها با قدمت50 و25 سال تعيين شده اند گفت: در رده بعدي اتومبيل هاي متعلق به شخصيت هاي سياسي اجتماعي و فرهنگي و يا اتومبيل هايي که در جريانات سياسي اقتصادي اجتماعي يا فرهنگي حضور داشته اند قرار دارند.

وي در ادامه تصريح کرد: براي نمونه اتومبيل حضرت امام (ره) در روز ورود ايشان به ايران و يا اتومبيل شخصيت هايي مانند مرحوم سهراب سپهري يا شريعتي در زمره اين آيين نامه قرار دارند.

به گفته اين مقام مسئول در دفتر حفاظت از اموال منقول : با توجه به اين که از سال 1390 اتومبيل هاي باعمر بالاي 20 تا 25 سال امکان دريافت پلاک را نخواهند داشت ، بنابراين اين آيين نامه امکان تردد محدود اتومبيل هاي واجد ارزش را همراه با پلاک فراهم خواهد کرد.

وي با اشاره به اين که در طول سال هاي گذشته هيچ گاه به دنبال ثبت آثار صنعتي مانند اتومبيل و لوازم صنعتي نبوده ايم ادامه داد: اساسا\" اين آثار به عنوان آثار تاريخي و فرهنگي تلقي شده اند.

گلشن اضافه کرد: براي نمونه بناي کارخانه ريسندگي يا کارخانه قند در فهرست آثار ملي ثبت شده اند اما هيچ گاه به ابزارآلات داخل آنها توجهي نداشته ايم.

وي با بيان اين که در اين راستا مي توان موزه اي با عنوان صنعت چاپ يا توليد برق ايجاد کرد تاکيد کرد: چراکه جايگاه اين موزه در بين موزه هاي کشور خالي به نظر مي رسد .

مدير کل دفتر حفاظت از اموال منقول سازمان ميراث فرهنگي در پايان افزود: در اين راستا ارتباط با وزارت خانه هاي مختلف مانند وزارت صنايع و معادن يا مخابرات به منظور جمع آوري ؛ ثبت و ضبط آثار منقول تاريخي آنها بايد به صورت جدي دنبال شود تا امکان بازديد اين ابزارآلات در آينده فراهم شود./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387070815